+31 (0) 186 68 09 19 (ma t/m vrij 08:00 tot 20:30, weekend en feestdagen 09:00 tot 17:00) crematorium@hethoekschehof.nl

Verdere mogelijkheden

Naast het cremeren van uw huisdier kunnen wij ook nog andere aandenken voor u verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plukje haar of pootafdruk. Wanneer u uw huisdier bij ons komt brengen en het de wens is aansluitend de crematie te verzorgen dan kunnen wij geen afdrukken meer verzorgen. Helaas is het niet mogelijk om van elk dier een mooie afdruk te maken, zo is er met name van de kleinere huisdieren als konijnen, cavia’s of vogels niet de mogelijkheid tot het maken van een afdruk.

Plukje haar of afdrukken

Het plukje haar doen wij standaard in een doorzichtig gripzakje en is kosteloos.

 

De pootafdruk met inkt bestaat uit vier afdrukken van dezelfde poot op een A4 formaat wit papier. Met deze afdruk is het mogelijk om bijvoorbeeld een sieraad te laten maken of een glasgravure met daarop een afdruk van de eigen poot van uw hond of kat. De kosten voor het maken van een inktafdruk bedragen € 7,50 (Wanneer u besluit om een glasgravure te bestellen zullen wij de inktafdruk niet rekenen). 

 

De kleiafdruk die wij maken wordt gemaakt van pottenbakkersklei en deze wordt vervolgens door een pottenbakster afgewerkt. De pootafdruk in klei kan alleen afgebakken worden of van een kleur worden voorzien (zie voorbeelden van kleuren hiernaast). De kosten voor het maken van een kleiafdruk bedragen  € 19,75 en het duurt ongeveer 2 tot 3 weken voordat deze bij ons op het crematorium terug zal zijn. Eventueel is er een steuntje bij te bestellen om het pootafdrukje op te zetten. Deze zijn er in een grote en kleine maat en in de kleuren brons en zilver.

Opties in glas zijn te bekijken op:

Glasgravures Archieven | Het Hoeksche Hof

Afscheid nemen

Het is bij ons ook mogelijk om afscheid te nemen van uw huisdier, dit is mogelijk bij zowel een collectieve als een individuele crematie. Daarnaast is het mogelijk om bij de crematie aanwezig te zijn, dit is alleen mogelijk bij een individuele crematie. Uiteraard moet er voor beide opties een afspraak worden gemaakt. Wij hebben hiervoor twee afscheidsruimtes ter beschikking. Per afscheid reserveren wij een tijdvak van ongeveer een half uur. Indien u langer nodig denkt te hebben kunt u dit bij het maken van de afspraak aangeven.