Verdere mogelijkheden

Naast het cremeren van uw huisdier kunnen wij ook nog andere aandenken voor u verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plukje haar of pootafdruk. Wanneer u uw huisdier bij ons komt brengen en het de wens is aansluitend de crematie te verzorgen dan kunnen wij geen afdrukken meer verzorgen. Helaas is het niet mogelijk om van elk dier een mooie afdruk te maken, zo is er met name van de kleinere huisdieren als konijnen, cavia’s of vogels niet de mogelijkheid tot het maken van een afdruk.

Plukje haar of afdrukken

Wanneer u uw huisdier bij ons laat cremeren bieden wij u de optie om een plukje haar van uw huisdier af te nemen of een pootafdruk van uw huisdier te laten maken. Helaas zijn niet alle dieren geschikt voor het maken van afdrukken. Zo is het bijvoorbeeld van een konijn of cavia niet mogelijk om een afdrukje te maken.

Wanneer u bij ons uw huisdier komt brengen en aansluitend de crematie zal plaatsvinden is het NIET mogelijk om nog afdrukken door ons te laten maken.

Het plukje haar doen wij standaard in een doorzichtig gripzakje en is kosteloos.

 

De pootafdruk met inkt bestaat uit twee afdrukken van dezelfde poot op een gevouwen A5 of A6 formaat papier. Met deze afdruk is het mogelijk om bijvoorbeeld een sieraad te laten maken of een glasgravure met daarop een afdruk van de eigen poot van uw hond of kat. De kosten voor het maken van een inktafdruk bedragen € 7,50 (Wanneer u besluit om een glasgravure met de eigen pootafdruk te bestellen zullen wij de kosten van de inktafdruk niet rekenen). 

Opties in glas zijn te bekijken op: Glasgravures Archieven | Het Hoeksche Hof

 

Naast de mogelijkheid tot een afdruk op papier is er de mogelijkheid om een pootafdruk in klei te maken. Deze worden gemaakt in klei en afgebakken door een keramiste. Deze zijn er enkel in deze kleur. De kosten voor het maken van een kleiafdruk zijn € 24,75.

 

LET OP!! Als bij ons bekend is dat uw dier is overleden aan een overdraagbare ziekte mogen wij geen pootafdrukken maken of plukje haar afnemen!!

Afscheid nemen

Het is bij ons ook mogelijk om afscheid te nemen van uw huisdier, dit is mogelijk bij zowel een collectieve als een individuele crematie. Daarnaast is het mogelijk om bij de crematie aanwezig te zijn, dit is alleen mogelijk bij een individuele crematie. Uiteraard moet er voor beide opties een afspraak worden gemaakt. Wij hebben hiervoor twee afscheidsruimtes ter beschikking. Per afscheid reserveren wij een tijdvak van ongeveer een half uur. Indien u langer nodig denkt te hebben kunt u dit bij het maken van de afspraak aangeven.