Crematie van uw huisdier

Wanneer u bij besluit bij ons uw huisdier te laten cremeren heeft u de keuze tussen een individuele of een collectieve crematie, naast de keuze voor het type crematie is er ook de mogelijkheid voor een plukje haar of een pootafdrukje.

Beide vormen van crematie worden uiteraard respectvol uitgevoerd. Elke crematie krijgt van ons schriftelijk bericht met daarin de datum en tijd waarop de crematie heeft plaatsgevonden.

Individueel

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier afzonderlijk gecremeerd. Het is bij een individuele crematie dan ook mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen. Dit kan in een asbus, urn of sieraad. Wij kunnen ook een urn of sieraad dat al in uw bezit is voor u vullen.

Het is bij deze vorm van crematie mogelijk om bij de crematie aanwezig te zijn. Wij spreken dan in overleg met u een datum en tijd af wanneer wij de crematie zullen gaan verzorgen.

Indien u geen as terugwenst kunnen wij de as ook voor u uitstrooien op ons eigen strooiveld.

Wij hebben één vorm van een individuele crematie en dat is dat uw dier apart van andere dieren gecremeerd wordt. Wij werken volgens het principe dat individueel staat voor het alleen cremeren en niet voor een gezamenlijke crematie waar schotjes tussen dieren geplaatst worden. Uw dier wordt te allen tijde in een afzonderlijke kamer van andere dieren gecremeerd bij een individuele crematie.

Collectief

Een collectieve crematie wil zeggen dat uw huisdier met meerdere dieren tegelijk zal worden gecremeerd. Het is dan ook niet mogelijk om as terug te krijgen. Het is ook NIET mogelijk om bij deze vorm van crematie aanwezig te zijn bij de crematie. Dit doen wij op deze wijze zodat de privacy van andere huisdiereigenaren gewaarborgd kan blijven. Wij zullen bij deze vorm van crematie de uitstrooiing voor u verzorgen.

Wij maken van de uitstrooiing geen verdere melding.

 

Wanneer u uw huisdier bij ons laat cremeren bieden wij u de optie om een plukje haar van uw huisdier af te nemen of een pootafdruk van uw huisdier te laten maken. Helaas zijn niet alle dieren geschikt voor het maken van afdrukken. Zo is het bijvoorbeeld van een konijn of cavia niet mogelijk om een afdrukje te maken.

Wanneer u bij ons uw huisdier komt brengen en aansluitend de crematie zal plaatsvinden is het NIET mogelijk om nog afdrukken  door ons te laten maken.

Het plukje haar doen wij standaard in een doorzichtig gripzakje en is kosteloos.

 

De pootafdruk met inkt bestaat uit twee afdrukken van dezelfde poot op een gevouwen A5 of A6 formaat papier. Met deze afdruk is het mogelijk om bijvoorbeeld een sieraad te laten maken of een glasgravure met daarop een afdruk van de eigen poot van uw hond of kat. De kosten voor het maken van een inktafdruk bedragen € 7,50 (Wanneer u besluit om een glasgravure met de eigen pootafdruk te bestellen zullen wij de kosten van de inktafdruk niet rekenen). 

Opties in glas zijn te bekijken op: Glasgravures Archieven | Het Hoeksche Hof

 

Naast de mogelijkheid tot een afdruk op papier is er de mogelijkheid om een pootafdruk in klei te maken. Deze worden gemaakt in klei en afgebakken door een keramiste. Deze zijn er enkel in deze kleur. De kosten voor het maken van een kleiafdruk zijn € 24,75.

LET OP!! Als bij ons bekend is dat uw dier is overleden aan een overdraagbare ziekte mogen wij geen pootafdrukken maken of plukje haar afnemen!!