Soort crematie

Wanneer u bij besluit bij ons uw huisdier te laten cremeren heeft u de keuze tussen een individuele of een collectieve crematie, naast de keuze voor het type crematie is er ook de mogelijkheid voor een plukje haar of een pootafdrukje. Hieronder kunt u meer lezen over de verschillen tussen een individuele en collectieve crematie.

Beide vormen van crematie worden uiteraard respectvol uitgevoerd. Elke crematie krijgt van ons schriftelijk bericht met daarin de datum en tijd waarop de crematie heeft plaatsgevonden.

Individueel

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier afzonderlijk gecremeerd. Het is bij een individuele crematie dan ook mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen. Dit kan in een asbus, urn of sieraad. Wij kunnen ook een urn of sieraad dat al in uw bezit is voor u vullen.

Het is bij deze vorm van crematie mogelijk om bij de crematie aanwezig te zijn. Wij spreken dan in overleg met u een datum en tijd af wanneer wij de crematie zullen gaan verzorgen.

Indien u geen as terugwenst, kunnen wij de as ook voor u uitstrooien op ons eigen strooiveld.

Wij hebben één vorm van een individuele crematie en dat is dat uw dier apart van andere dieren gecremeerd wordt. Wij werken volgens het principe dat individueel staat voor het alleen cremeren en niet voor een gezamenlijke crematie waar schotjes tussen dieren geplaatst worden. Uw dier wordt te allen tijde in een afzonderlijke kamer van andere dieren gecremeerd bij een individuele crematie. 

Collectief

Een collectieve crematie wil zeggen dat uw huisdier met meerdere dieren tegelijk zal worden gecremeerd. Het is dan ook NIET mogelijk om as terug te krijgen. Het is ook NIET mogelijk om bij deze vorm van crematie aanwezig te zijn bij de crematie. Dit doen wij op deze wijze zodat de privacy van andere huisdiereigenaren gewaarborgd kan blijven. Wij zullen bij deze vorm van crematie de uitstrooiing voor u verzorgen. De uitstrooiing verzorgen wij over zee ter hoogte van Stellendam.

Wij maken van de uitstrooiing geen verdere melding.