Overlijden van uw huisdier

Wanneer uw huisdier overlijdt kunt u bij ons terecht voor de crematie van uw geliefde huisdier. Wanneer uw huisdier thuis of op een andere onvoorziene locatie kunt u 7 dagen per week contact met ons opnemen op onderstaand telefoonnummer:

+31 (0) 186 68 09 19

Wij zijn op maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 08:00 uur tot 20:30 uur.

Op zaterdagen kunt u ons telefonisch bereiken van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Op zondagen zijn wij bereikbaar tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

Buiten deze tijden kunt u voor het ophalen van uw huisdier contact opnemen met de Stichting Dieren Noodhulp West-Nederland op het volgende telefoonnummer:

+31 (6) 38 45 62 24

Overlijden bij een dierenarts

In het geval dat uw huisdier overlijdt bij een dierenarts, informeert deze u over de verdere mogelijkheden. Wij zorgen er dan voor dat uw huisdier wordt opgehaald bij de dierenarts.

Mocht u op het moment van overlijden van uw huisdier niet precies weten wat uw wensen zijn, laat u dan de dierenarts aangeven dat wij nog telefonisch contact met u opnemen op het moment dat uw huisdier bij ons is.

Wij zullen dan telefonisch verdere wensen met u doornemen met bijvoorbeeld de keuze voor een urn en eventuele andere mogelijkheden.

 

Zelf brengen van uw huisdier

Na het maken van een afspraak bij ons, heeft u de mogelijkheid om uw huisdier zelf te brengen naar ons crematorium. Wij beschikken over een aantal afscheidskamers waar u van uw huisdier afscheid kunt nemen. De crematie wensen zullen dan in het crematorium met u besproken worden.

Uw huisdier afmelden

In Nederland geldt er een verplichting tot het laten chippen van honden. Ook worden er steeds meer katten gechipt.

Na het overlijden van uw gechipte huisdier is het uiteraard ook de bedoeling dat uw huisdier wordt afgemeld uit de database van huisdieren. Dit kunt u doen via de website van Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Voor afmeldingen in België kunt u terecht bij DogID.

Voor afmeldingen in andere landen vragen wij u dit zelf op te zoeken met betrekking tot regelgeving en instanties in het betreffende land.