Pootafdrukken van uw geliefde dier

Wanneer uw dier bij uw dierenarts overleden is en u wenst een plukje haar of een pootafdruk van uw huisdier op papier of in klei kunt u dat bij de dierenartsenpraktijk al doorgeven. Wat ook mogelijk is dat u aangeeft dat wij nog even contact opnemen wanneer uw dier bij ons is.

Als u ervoor kiest om uw overleden dier bij ons te brengen dan zullen wij deze wensen op locatie bij ons met u doornemen.

Wanneer uw huisdier bij ons gecremeerd wordt, heeft u bij ons de mogelijkheid tot het laten maken van een pootafdruk of het afnemen van een plukje haar. Dit is mogelijk bij zowel honden als katten en bij andere dieren zoals konijnen, cavia’s, vogels of andere dieren kunnen wij het altijd proberen. Bij Dierencrematorium Het Hoeksche Hof hebben wij twee mogelijkheden voor pootafdrukken van uw huisdier. De pootafdruk kan zowel op papier gezet worden, als in klei. Voor het maken van een goede pootafdruk halen wij doorgaans haartjes weg rondom de kussentjes van uw dier.

Pootafdruk van uw huisdier op papier

De afdruk op papier is als het ware als een vingerafdruk van mensen. Elke afdruk is hierdoor uniek. Steeds vaker krijgen wij ook de vraag tot het maken van een neusafdruk. Dit lukt niet altijd, maar is ook iets wat wij zeker kunnen proberen. De inktafdruk wordt ook gebruikt voor het maken van tatoeages. Uw tattoo artiest kan deze afdruk gebruiken om een stencil te maken. Deze afdruk kan ook gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld gravures in sieraden of glas.

Pootafdrukken

Pootafdruk van uw huisdier in klei

Naast de afdruk op papier hebben wij ook de mogelijkheid om een afdrukje in klei te zetten. Dit gebeurt in een hartvormig blikje waar een laagje witte klei in zit. Mocht uw dier een te grote afdruk hebben voor de harten die wij hebben dan is er het alternatief om de afdruk in pottenbakkersklei te laten zetten en door een pottenbakker af te laten bakken. Dit kan enkel in een witte kleur en is niet geglazuurd. Dit duurt, in tegenstelling tot onze eigen klei, een aantal weken voordat wij deze bij ons terug hebben. De klei die wij gebruiken is geen gips, wij gebruiken standaard een klei die aan de lucht uitdroogt.

Plukje haar

Het spreekt redelijk voor zich, een plukje haar is haar wat wij van de vacht afnemen. Wij proberen altijd alle kleuren te bemachtiging die uw dier heeft. De haartjes doen wij standaard in een transparant gripzakje. Diereigenaren hebben dan zelf de keuze wat zij met de haartjes willen, zo zijn er diverse winkels die bijvoorbeeld kleine glazen flesje in het assortiment hebben om daar de haartjes in te kunnen bewaren.