Crematie van uw hond

Voor de crematie van uw hond kunt u bij ons terecht voor twee verschillende soorten crematie.

Individueel

U kunt ervoor kiezen om uw hond individueel te laten cremeren. Bij een individuele crematie heeft u de mogelijkheid om de as van u hond ook terug te krijgen. Dit kan zijn in een standaard asbusje, een urn of in een sieraad. Het is ook mogelijk om de as door ons te laten uitstrooien. Bij een individuele crematie heeft u de keuze om dit bij ons op het strooiveldje te laten verstrooien of dat wij dit voor u over zee doen. Individueel heeft als betekenis afzonderlijk, dit houdt dan ook in dat wij de crematie afzonderlijk van andere dieren verzorgen.

Collectief

Bij een collectieve crematie van uw hond is de crematie met andere dieren samen. Het is niet aan te geven met welke dieren deze crematies plaatsvinden. De as zullen wij bij deze manier uitstrooien over zee. Wij doen dit over zee ter hoogte van Stellendam. Over de verstrooiing van de as doen wij geen berichtgeving, maar u krijgt van ons wel een brief met daarin de datum en tijden waarop de crematie heeft plaatsgevonden. U kunt bij deze vorm van cremeren van uw hond niet bij de crematie aanwezig zijn.

Afscheid nemen van uw hond in ons crematorium

Afscheid nemen is mogelijk bij ons op locatie. Wij hebben twee afscheidskamers ter beschikking. Dit doen wij uitsluitend op afspraak zodat wij voor iedereen die bij ons komt een zo rustig mogelijk afscheid kunnen verzorgen.
Bij beide vormen van crematie is er de mogelijkheid om een plukje haar door ons af te laten nemen, of een pootafdruk te laten maken op papier of in klei. Voor meer informatie daarover kunt u de urnen & aandenken bekijken en de opties die wij hierin hebben.

Kosten cremeren van uw geliefde hond

De kosten van het cremeren van uw geliefde hond is afhankelijk van de grootte van uw hond. Wij houden hiervoor het gewicht aan van de hond en de actuele tarieven kunt u vinden op onze tarievenpagina.