Crematie van uw kat

Bij ons dierencrematorium bieden we twee mogelijkheden voor het cremeren van uw kat.

Individueel

U kunt kiezen voor een individuele crematie, waarbij uw kat individueel wordt gecremeerd. Na deze crematie kunt u ervoor kiezen om de as van uw kat terug te ontvangen. We bieden verschillende opties voor het bewaren van de as, zoals een standaard asbusje, een mooie urn of zelfs een sieraad waarin de as verwerkt is. Als alternatief kunt u ook kiezen om de as te laten verstrooien. U kunt hierbij kiezen voor een verstrooiing op ons eigen strooiveldje of over zee. Bij een individuele crematie cremeren we uw kat afzonderlijk van andere dieren. Dat betekent dat we volledige aandacht kunnen geven aan het zorgvuldig cremeren van uw geliefde huisdier.

Collectief

Bij een collectieve crematie wordt uw kat samen met andere dieren gecremeerd. We kunnen helaas niet aangeven met welke dieren dit samen gebeurt. Bij deze vorm van cremeren van uw kat verstrooien we de as over zee, bij Stellendam. U krijgt een brief van ons met de datum en tijden van de crematie, maar u kunt niet bij deze vorm van cremeren aanwezig zijn.

Afscheid nemen van uw kat in ons crematorium

U kunt bij ons afscheid nemen in een van onze twee afscheidskamers. Dit kan alleen op afspraak, zodat we voor iedereen een rustig afscheid kunnen regelen.
Bij beide soorten crematies van uw kat kunt u kiezen om een plukje haar of een pootafdruk van uw kat te laten maken. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunt u de urnen & aandenken bekijken en de opties die wij hierin hebben.

Kosten cremeren van uw geliefde kat

De kosten voor het cremeren van uw kat hangen af van de grootte van uw kat. Wij houden hiervoor het gewicht aan van de kat en kunt onze actuele tarieven vinden op onze tarievenpagina.